Îngheţată din banane
Mod de preparare:
Pentru că se
apropie vara cu paşi repezi şi ne aşteaptă multe zile călduroase sau chiar
toride, cei mici şi nu numai, vor fi
foarte încântaţi de această îngheţată gustoasă
şi sănătoasă.
Îngheţata nu mai
are nevoie de zahăr sau miere pentru că bananele sunt destul de dulci, de
asemenea, nu mai este necesar să punem smântână lichidă deoarece compoziţia
este destul de cremoasă.
Ingrediente
pentru 2 porţii:
2 banane mari
1 lingură zeamă
de lămâie
30-40 gr
ciocolată cu lapte
7-8 nuci, alune, nuci caju, migdale
esenţă de vanilie
sau rom (opţional)
Se pun bananele
în congelator pentru 2-3 ore apoi se curăţă de coajă (cu cuţitul), se taie
rondele, se stropesc cu zeama de lămâie apoi
se pun în blender sau aparatul de
tocat legume şi se blenduiesc până ce se obţine o pastă fină care se pune apoi
în congelator pentru o oră. După ce pasta a stat în congelator se mai pune încă
o dată în blender apoi se adaugă nucile
măcinate şi ciocolata bucăţele ( eu am avut un ou de ciocolată pe care l-am
făcut bucăţele).
Se serveşte
ornată cu ciocolată şi nuci!
Poftă bună!
Bomboane raw din curmale, cocos şi migdale
Ador să încerc
reţete noi, mai ales din cele sănătoase! Bomboanele preparate de mine fac parte
din această categorie şi sunt unul din deserturile îndrăgite de întreaga
familie. Avantajul lor este că sunt
săţioase, preparate din ingrediente naturale, fără coacere şi le putem păstra o
perioadă mai lungă de timp ( dacă rezistă ).
150 gr fulgi de cocos uscaţi sau pulpă rezultată de la laptele de cocos
1 cană migdale măcinate sau miez rezultat de la laptele de migdale
Mod de preparare:
Într-un vas se pun curmalele la hidratat pentru 3 ore acoperite de apă. După ce s-au hidratat, se scot sâmburii curmalelor şi acestea se pun în blender împreună cu laptele de migdale. Se formează o pastă care apoi se amestecă într-un castron cu celelalte ingrediente. Dacă aluatul este prea moale mai adăugaţi fulgi de cocos,iar dacă vi se pare foarte greu de modelat mai puteţi pune lapte de migdale.
Se gustă compoziţia şi se mai poate adăuga miere după gust. Eu nu am pus miere deloc.
Mod de preparare:
Mod de preparare:
Ingrediente:
200 gr curmale150 gr fulgi de cocos uscaţi sau pulpă rezultată de la laptele de cocos
1 cană migdale măcinate sau miez rezultat de la laptele de migdale
100 ml lapte
migdale, cocos, dovleac
1-2 linguri cacao
sau pudră de roşcove
1-2 linguri miere
(opţional)
esenţă vanilie,
esenţă de rom sau scorţişoară (opţional)
pentru decor :
fulgi de cocos, fistic măcinat, migdale măcinate,bomboneşe de ciocolată,
seminţe de susan
Într-un vas se pun curmalele la hidratat pentru 3 ore acoperite de apă. După ce s-au hidratat, se scot sâmburii curmalelor şi acestea se pun în blender împreună cu laptele de migdale. Se formează o pastă care apoi se amestecă într-un castron cu celelalte ingrediente. Dacă aluatul este prea moale mai adăugaţi fulgi de cocos,iar dacă vi se pare foarte greu de modelat mai puteţi pune lapte de migdale.
Se gustă compoziţia şi se mai poate adăuga miere după gust. Eu nu am pus miere deloc.
Se formează
bombonelele apoi se tăvălesc prin fulgi de cocos, ciocolată mărunţită, fistic
măcinat sau seminţe de susan uşor prăjite .
Se pot păstra la
frigider sau într-o cutie închisă şi depozitată la loc răcoros!
Spor la
bucătărit!
Budincă de quinoa cu migdale şi caise confiate
Quinoa este un
tip de cereală cunoscut sub denumirile de
„aurul incaşilor” sau „mama cerealeleor”, ea fiind consumată în urmă cu
sute de ani numai de către persoanele înstărite. Aceasta are un nivel de
proteine de două ori mai ridicat decât cel
al orezului.
Quinoa este
bogată în fibre, are conţinut mare de proteine, ajută în regenerarea
ţesuturilor, are fier şi magneziu şi nu conţine gluten.
Budinca mea este o
altă variantă de mic dejun sau desert sănătos care nu trebuie să lipsească din
caietul nostru cu reţete.
Ingrediente:
100 gr quinoa ( o
ceaşcă)
2 ceşti lapte de
migdale sau orice alt lapte
1 lingură migdale
tocate mărunt
6-7 caise
confiate
1-2 lingurişe
miere ( sirop de agave sau alt îndulcitor)
Mod de preparare:
Se pun caisele
într-un castron acoperite de apă şi se lasă la înmuiat câteva ore sau peste
noapte.Quinoa se pune într-o sită foarte fină şi se spală bine sub jetul de apă
apoi se pune la fiert împreună cu laptele până
se absoarbe tot lichidul ( 15 minute). După ce s-a răcit se adaugă
migdalele , caisele tăiate mărunt şi
mierea, se amestecă apoi se serveşte.
Poftă bună!
Budincă de chia cu lapte de migdale, pudră de roşcove, nuci şi merişoare
Seminţele de chia
seamană cu seminţele de mac, fiind albe sau negre.Ambele sortimente de seminţe
au valori nutritive foarte bune şi sunt bogate în omega 3.
În seminţele de
chia se regăsesc cantităţi mari de calciu, magneziu, mangan, fosfor, fier sau
zinc.Acestea sunt ideala în curele de slabirea ajutând la reducerea poftei de
mâncare. De asemenea sunt eficiente în combaterea tulburărilor de
somn, stimulează relaxarea organismului, previn apariţia cancerului, previn
afecţiunile cardiovasculare şi gastrointestinale, ajută digestia, au proprietăţi
antiinflamatoare, întăresc oasele şi previn osteoporoza.
Această budincă
poate fi servită atât la micul dejun cât şi ca desert. Este săţioasă şi cu
siguranţă nu vă veţi opri la a o prepara doar o singură dată.
Ingrediente:
3 linguri seminţe de chia
3 linguri seminţe de chia
200 ml lapte de
migdale( soia,cocos,vacă)
1 lingură nuci
tocate
1 lingură
merişoare
2 linguriţe pudră
de roşcove( caccao)
1-2 linguriţe
miere(sirop de agave)
Într-un castronel
se pun seminţele de chia la înmuiat cu laptele, îndulcitorul ( miere,sirop de
agave sau orice alţi îndulcitori folosiţi) şi pudra de roşcove sau cacaoa
amestecând cu grijă să nu se formeze cocoloaşe.Se adaugă nucile tocate mărunt
sau măcinate apoi merişoarele.Compoziţia se lasă să se odihnească cel puţin o
oră pentru ca seminţele să se umfle apoi se mai amestecă încă o dată şi poate
fi servită.
Rapid, sănătos,
gustos!
Poftă bună!
Budincă din seminţe de chia cu lapte de migdale, zmeură şi banană
Seminţele de
chia au o concentraţie de 3 ori mai mare
de acizi graşi ( omega 3 ) decât peştele,mai multe proteine decât soia şi mai
multe fibre decât seminţele de in. Aceste seminţe pot fi adăugate în salate,supe, lapte sau iaurt , chiar şi în
produsele de patiserie, prăjituri sau budinci.
Budincile de chia
sunt soluţia rapidă pentru un mic dejun savuros şi plin de vitamine ce conferă
energie pentru întreaga zi. Ele pot fi preparate cu ingrediente diverse şi pot fi pregătite de seara iar dimineaţa
sunt numai bune de servit.
Ingrediente:
3 linguri seminţe
de chia
200 ml lapte de
migdale ( soia, cocos, vacă )
1 mână zmeură
1 banană
1-2 linguriţe
sirop de agave sau miere
Într-un castronel
se pun seminţele de chia, se adaugă laptele treptat amestecând cu grijă să nu
se formeze cocoloaşe apoi mierea sau siropul de agave sau orice alt îndulcitor
doriţi şi doar dacă mai este necesar.Se pune seara castronelul în frigider iar
peste noapte seminţele se umflă şi se
formează delicioasa budincă.Dacă doriţi să preparaţi budinca dimineaţa, lăsaţi seminţele cel puţin o oră în castron.
Înainte de a fi servite adăugaţi zmeura şi banana pisate iar micul dejun este gata.Se poate folosi şi zmeură congelată sau orice alte fructe doriţi.
Înainte de a fi servite adăugaţi zmeura şi banana pisate iar micul dejun este gata.Se poate folosi şi zmeură congelată sau orice alte fructe doriţi.
Să o savuraţi cu
plăcere!
Lapte de migdale
Migdalele au mai
puţine calorii şi sunt mai bogate în calciu decât alte nuci. S-a observat că un
consum regulat de migdale reduce bolile cardio – vasculare, doza necesară fiind
de 20 g pe zi.
Pe lângă faptul
că migdalele conţin calciu, ele sunt o sursă de nutrienţi sănătoşi cum ar fi
acizii graşi esenţiali, fibre, magneziu,proteine, cupru, potasiu,mangan,
fosfor,fier,vitamina E, zinc, vitamine B.
Laptele de
migdale este gustos şi bogat în vitamine fiind recomandat atât pentru adulţi
cât şi pentru copii. Aceste lapte poate fi
preparat foarte uşor acasă iar
costurile unui litru de lapte obţinut din 100 de grame de migdale nu depăşesc
cu mult costurile unui litru de lapte obişnuit din magazine. După ce a fost
preparat, laptele de migdale rezistă la
frigider 2-3 zile fără probleme.
Ingrediente
pentru 1 litru de lapte:
100 gr migdale
1 litru apă
-pentru îndulcit
10-12 curmale
sirop de agave
miere
Mod de preparare:
Se pun migdalele
într-un castron acoperite de apă ( cam un cm) peste noapte. Cu cât acestea stau
mai mult la inmuiat cu atât laptele iese mai cremos.
La fel se procedează şi cu curmalele.
A doua zi se
scurg migdalele de apă , curmalele se curăţă de coajă şi de sâmburi , se pun
toate în blender cu un litru de apă şi
se mixează la viteză maximă pentru 3-4 minute. Compoziţia obţinută se strecoară printr-un tifon pus deasupra
unui vas. La sfârşit se stoarce bine tifonul iar resturile de migdale rămase se
pot folosi cu succes la prepararea unui
desert delicios.
Aici avem
rezultatul final după ce băiatul meu a
băut câteva guri din lapte ( a ieşit un litru şi un pic de lapte).
Dacă laptele
obţinut nu este destul de dulce mai puteţi adăuga miere, sirop de agave,sirop
de arţar sau chiar şi zahăr.
Pentru o aromă
deosebită mai puteţi pune în blender şi
2-3 frunze de mentă, vanilie dintr-un baton, nucşoară,lămâie rasă fin
sau un vîrf de linguriţă cu scorţişoară.
Laptele de
migdale poate fi băut ca atare sau poate fi folosit în diferite forme: budinci
( de chia, de quinoa), cu cereale, fulgi de ovăz sau secară.
Să-l serviţi cu
plăcere!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu