Tort cu ciocolată fără coacere
Ador prăjiturile
şi torturile cu ciocolată,muuuultă ciocolată!Acest tort se prepară foarte uşor
şi poate fi servit cu orice ocazie:zi de naştere, onomastică, sărbătorile de Crăciun sau Paşte.
Nu mai staţi pe
gânduri şi încercaţi-l!
Ingrediente
pentru o tavă cu diam de 26 cm:
-pentru blat
250 gr biscuiti
digestivi
150 gr unt
-pentru cremă
500 gr ciocolată
cu lapte
500 ml smântână
dulce pentru frişcă
-pentru glazură
1oo gr ciocolată
neagră ( 70% cacao)
100 ml lapte
2 linguri
smântână dulce
2 linguri zahăr
pudră
1 lingură unt
-pentru ornat
fulgi de
ciocolată albă
Mod de preparare:
Am folosit pentru
acest tort o tavă cu inel detaşabil cu
diam de 26 cm.Am pus inelul pe platoul pe care am vrut să pun tortul şi a fost
mult mai simplu.
Se sfărâmă
biscuiţii apoi se topeşte untul la microunde şi se amestecă împreună cu
biscuiţii.Se aşează în tava de tort apoi se pune în frigider.
Ciocolata cu
lapte se rupe bucăţele,apoi 200 ml din smântâna dulce se pune pe foc şi se ţine până la punctul de fiebere
apoi se adaugă ciocolata şi se amestecă bine până ce aceasta din urmă se
topeşte.
Se lasă amestecul
să se răcească apoi se amestecă împreună cu cei 300 ml de smântână dulce dar,de
această dată bătută ( se bate smântâna dulce apoi se încorporează amestecul
răcit).
Se aşează crema
peste blatul de tort apoi se introduce tava în frigider pentru 6-8 ore ( eu
l-am lăsat peste noapte).
Ciocolata neagră
se topeşte la microunde sau la bain-marie ( se pune într-un castron deasupra
unei oale cu apă care fierbe).Într-un ibric se pun laptele cu zahărul şi smântâna dulce şi se
aduc la punctul de fierbere apoi se adaugă untul şi se amestecă bine.Se toarnă
compoziţia peste ciocolata topită şi se amestecă până când ciocolata prinde
luciu.Se pune glazura peste tort apoi se presară fulgii de ciocolată albă şi gata tortul.
Răcoritor şi bun!
Spor la
bucătărit!
Tort Foret Noire
Luna aceasta am
împlinit un an de când postez reţete pe
blog şi am sărbătorit cu un
delicios tort ce are ca ingredient principal vişinele.Îmi plac la nebunie aceste fructe, aşa că,
le-am folosit sub toate formele.
Sper să vă
încânte reţeta mea!
Ingrediente:
-pentru blat (
tavă de 26 cm diametru )
8 ouă
8 linguri zahăr
6 linguri făină
2 linguri cacao
6 linguri ulei
-pentru sirop
3 -4 linguri
zahăr şi 250 ml apă sau compot de vişine sau lichior de vişine
-pentru cremă
500 ml smântână
pentru frişcă
4 linguri zahăr
pudră vanilat sau tos
2 pliculeţe
întăritor pentru frişcă
-alte ingrediente
½ borcan gem de vişine
15-20 vişine din
vişinată sau compot de vişine
50 gr ciocolată
pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru prepararea
blatului se separă albuşurile de gălbenuşuri iar acestea din urmă se amestecă
împreună cu uleiul ca pentru maioneză. Albuşurile se bat spumă adăugând treptat
zahărul.Se toarnă amestecul de gălbenuşuri peste spuma din albuşuri apoi se
încorporează făina şi cacaoa amestecând uşor cu o lingură de jos în sus.Se pune
aluatul obţinut în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt şi
se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau
până trece testul scobitorii.După ce se răceşte, blatul se taie în 3 părţi egale.
Pentru sirop
puneţi pe foc 3-4 linguri zahăr cu 250 ml apă şi lăsaţi să fiarbă 10-15 minute
sau dacă aveţi lichior de cireşe puteţi însiropa blatul cu acesta.
Smântâna dulce se
bate cu 4 linguri zahăr adăugând şi 2 pliculeţe de întăritor pentru frişcă.
Se aşează prima
foaie de blat pe un platou, se însiropează, se unge cu gem de vişine şi se pune
1/3 din cantitatea de frişcă.A doua foaie se pune peste stratul de frişcă, se însiropează şi
aceasta, apoi se acoperă cu încă 1/3 din
cantitatea de frişcă, iar deasupra se pun vişine din vişinată fără sâmburi şi
eventual tăiate în două.Se adaugă a
treia foaie de blat, se acoperă cu frişca rămasă şi se ornează cu ciocolată
rasă şi vişinele rămase.
Se pune tortul în frigider şi se serveşte rece!
Spor la
bucătărit!
Tort cu cremă de ciocolată şi frişcă
Am ajuns şi la
postarea cu numărul 100 iar pentru a
„sărbători”, am decis să postez un tort pe care îl ţin aici de foarte mult
timp.
Acesta a fost
tortul pe care l-am pregătit pentru piticul meu de Sf. Andrei şi, a cărui
reţetă nu am reuşit să v-o împărtăşesc până acum.
Ceea ce îmi
doresc este: „ la mai multe şi din ce în
ce mai gustoase”! Iar vouă , vă doresc să împărtăşiţi cu mine bucuria şi plăcerea gătitului!
Ingrediente:
-pentru blat ( o
tavă de 30/40 cm)
8 ouă
8 linguri zahăr
tos
6 linguri ulei
6 linguri de
făină
2 linguri de
cacao
coaja de la o
lămâie sau o portocală
-pentru crema de
cacao
200 gr ciocolată
cu lapte
350 ml smântână
lichidă
50 gr unt
-pentru crema de
frişcă
300 ml smântână
lichidă
3-4 linguri zahăr
pudră
2 pliculeţe
întăritor frişcă
-pentru însiropat
1 compot de
piersici
-pentru ornat
300 ml smântână
lichidă
3-4 linguri zahăr
pudră
2 pliculeţe
întăritor frişcă
Mod de preparare:
Pentru prepararea
blatului se separă gălbenuşurile de albuşuri iar cele din urmă se bat spumă cu
mixerul adaugând treptat şi zahărul.Gălbenuşurile se amestecă împreună cu
uleiul ca pentru maioneză apoi se încorporează în albuşurile spumă amestecând
uşor cu o spatulă de jos în sus.La compoziţia obţinută se adaugă făina şi
cacaoa procedând la fel ca şi cu gălbenuşurile (se amestecă uşor cu o spatulă
de jos în sus).
Se unge o tavă de
30/40 cm cu ulei şi se tapetează cu făină sau hârtie de copt, se pune aluatul
rezultat apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru
35-40 minute sau până trece testul scobitorii.
Pentru a prepara
crema de ciocolată se rupe ciocolata bucăţele,
se pune într-un castron adăugând şi untul iar smântâna lichidă se pune
pe foc şi se lasă până ajunge la punctul de fierbere. Se toarnă smântâna peste
ciocolată amestecând pănă ciocolata şi untul se topesc.Se pune compoziţia în
frigider pentru 2 ore apoi se bate cu mixerul.Crema obţinută este ciocolatoasă
şi delicioasă. J
Pentru cea de-a
doua cremă se bate cu mixerul smântâna lichidă adăugând treptat zahărul şi
pliculeţele de întăritor.În această cremă se pun şi bucăţele de piersică din
compot.
La fel se
procedează şi cu crema pentru ornat ( fără a adăuga piersici).
După ce blatul a
fost scos din cuptor şi s-a răcit, se taie în 3 foi egale.Se însiropează prima
foaie cu compot de piersici, se adaugă crema de ciocolată apoi se însiropează
şi ce-a de-a doua foaie şi se acoperă
cu frişca bătută şi amestecată
cu piersici din compot tocate mărunt. Se
pune şi a treia foaie apoi se ornează tortul cu frişcă după bunul plac al
fiecăruia.
Eu peste stratul de
frişcă am ornat cu cocos colorat şi figurine din zahăr încercând să fac un
peisaj ( broscuţele pe lac, în dreapta un copac,nori,soare). J
Tot ce pot să vă
spun este că tortul a ieşit delicios şi cu siguranţă o să mai repet această experienţă!
Spor la
bucătărit!
Tort "Curcubeu"
Astăzi este ziua surorii mele mai mici şi chiar dacă petrecerea a avut loc cu 2 săptămâni în urmă am decis să postez tortul chiar de ziua ei.
Ideea preparării
unui astfel de tort mi-a venit
atunci când băieţelul meu m-a întrebat cu ce culori să facă curcubeul.După
ce i-am explicat , m-a izbit gândul : „ce ar fi dacă aş face un astfel de tort?”
M-am gândit cam
cu ce aş putea să colorez foile şi cremele şi m-am apucat de treabă.
Prinsă fiind
cu prepararea tortului, am uitat să fac poze :)))
Ingrediente
pentru cele 3 blaturi:
3 ouă
6 linguri zahăr
tos
3 pliculeţe zahăr
vanilat
3 căni lapte
1 plic praf de
copt
21 linguri făină
10 mure
2 linguriţe
bulion
câteva frunze de
spanac
Ingrediente
creme:
1 l smântână
dulce (LaDorna 35% grăsime)
12 linguri zahăr
pudră
1 sticluţă esenţă
de vanilie
4-5 linguri nucă
de cocos albastră
1 picătură
colorant alimentar galben
3-4 linguri nucă
de cocos roşie
zmeură
1 sfeclă roşie
Pentru ornat:
fulgi de
ciocolată albă şi neagră
bombonele
colorate
Pentru sirop:
jumătate cană apă
2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Blatul violet
Se amestecă un ou cu 2 linguri zahăr, un pliculeţ de
zahăr vanilat, jumătate cană lapte, o
linguriţă praf de copt, 7 linguri făină şi 5 linguri suc mure. Sucul de mure
l-am obţinut din aproximativ 10 mure pe care le-am pisat cu furculiţa, apoi
le-am pus într-un tifon şi le-am stors pur şi simplu. Compoziţia am pus-o într-o tavă
tapetată cu hartie de copt şi am bagat-o în cuptor pentru 15 minute.
Crema albastră
Se bat 250 ml smântână dulce cu 3 linguri zahăr pudră şi 2 picături esenţă de vanilie.În frişca obţinută am pus 4-5
linguri nucă de cocos albastră.
Blatul verde
Se prepară exact
ca cel cu mure numai că în loc de suc de
mure se pune suc de spanac şi se
adaugă 2 picături de esenţă de
vanilie ca să nu aibă blatul gust de
spanac. Sucul de spanac l-am obţinut din
câteva frunze de spanac pe care le-am pus la blender şi apoi le-am strecurat prin tifon.
Crema galbenă
Am bătut 250 ml smantana
dulce cu 3 linguri de zahăr, 2 picături esenţă
de vanilie şi o picătură colorant
alimentar galben.
Blatul portocaliu
Acest blat se
face exact ca celelalte 2 dar în loc de
suc de mure sau spanac se adaugă 2 linguriţe bulion.
Crema roşie
Cele 500 ml smântână rămase se bat
cu 6 linguri zahăr vanilat, apoi se adaugă suc de zmeură obţinut din
pasarea zmeurei şi trecerea ei prin
tifon .După aceste procedeu crema
mea a ieşit roz.Nu m-am dat bătută şi am
facut suc de sfeclă roşie pe care l-am adaugat
în frişcă dar tot nu a iesit roşie crema.Până la urmă am adăugat nucă de cocos
roşie şi 2 picături esenţă de vanilie.
În final tortul a
ieşit acoperit de o cremă roz iar crema de sub cea roz era puţin roşie.
Din jumătate de
cană de apă şi 2 linguri de zahăr am făcut un sirop pe care l-am fiert 10 minute iar după ce s-a răcit am insiropat
foile .
Am ornat tortul cu fulgi de ciocolată albă şi neagră şi
bombonele colorate.
Gustul obţinut a fost unul de vanilie .
Când l-am tăiat
s-a auzit un ....wow .Mi s-a parut interesantă ideea de a aduce la masă un tort oarecare iar când îl tai cremele şi blaturile să aibă mai
multe culori.
Trebuie neaparat
să incercaţi reţeta!
LA MULŢI ANI, SURIOARĂ!!
Tort " Tablă de şah"
Săptămâna trecută a fost ziua de naştere a tatălui meu şi
pentru că a împlinit o frumoasă vârstă m-am gândit să-i fac un tort
" altfel ". Nu mi-a fost deloc greu să-mi dau seama ce i-ar
plăcea deoarece hobby-ul lui este şahul. Astfel, hotărârea a fost
luată: un tort „tablă de şah”.
Am muncit ceva la el, aproape o zi întreagă. A trebuit să
fac două blaturi de tort pentru că îmi trebuia un tort de dimensiune
30/30 cm iar tava în care eu fac blaturi de tort are 20/30 cm.
De asemenea
am făcut şi cantitate dublă de cremă şi pastă de zahăr.
Reţeta pe care o voi scrie în rândurile de mai jos este
pentru un tort de 20/30 cm.
Ingrediente blat:
8 ouă
8 linguri zahăr
7 linguri ulei
1 praf de copt
2 pliculeţe zahăr vanilat
6 linguri făină
2 linguri cacao
Ingrediente cremă:
600 ml smântână dulce (LaDorna-grăsime 35%)
1ceaşcă zahăr pudră
2 linguri cacao
1 mână fulgi ciocolată
1 esenţă de rom
Ingrediente pastă de zahăr:
1 pacheţel gelatină granule (10 gr)
1 lingură margarină
2 linguri miere
6 linguri apă
zahăr pudră cât cuprinde (400-500 gr)
Sirop pentru blat:
o cană cu apă
3 linguri zahăr
Alte ingrediente:
gem de vişine (am pus pe blatul de jos)
vişine din vişinată ( pe blatul din mijloc)
2 linguri de ness (în pasta de zahăr)
o ciocolată neagră (am vopsit pătrăţelele)
Pentru ornat pe margini:
bombonele de ciocolată
Modul de preparare al blatului:
Am amestecat gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat,am adăugat pe rând cele 7 linguri de ulei, apoi praful de copt.Albuşurile le-am bătut spumă şi le-am încorporat în amestecul de gălbenuşuri şi zahăr, apoi am adăugat pe rând cele 6 linguri de făină şi cele 2 linguri de cacao (cernute bineinţeles) fără să amestec circular, ci luând cu paleta de jos în sus compoziţia. Rezultatul final l-am pus in tava tapetată cu hârtie de copt şi am băgat tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.Când a trecut testul scobitorii a fost gata.
Am amestecat gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat,am adăugat pe rând cele 7 linguri de ulei, apoi praful de copt.Albuşurile le-am bătut spumă şi le-am încorporat în amestecul de gălbenuşuri şi zahăr, apoi am adăugat pe rând cele 6 linguri de făină şi cele 2 linguri de cacao (cernute bineinţeles) fără să amestec circular, ci luând cu paleta de jos în sus compoziţia. Rezultatul final l-am pus in tava tapetată cu hârtie de copt şi am băgat tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.Când a trecut testul scobitorii a fost gata.
Crema a fost simplu de făcut: am bătut smântâna dulce cu o ceaşcă de zahăr, apoi am pus 2 linguri de cacao, fulgii de ciocolată şi esenţa de rom.
Prepararea pastei
de zahăr:
Am pus apa şi gelatina pe baie de aburi şi când s-a topit gelatina am
adăugat mierea şi margarina . Am răsturnat compoziţia într-un castron în
care pusesem 400 gr zahăr pudră omogenizând compoziţia, apoi am pus zahăr
pudră pe blat şi am frământat bine până a ieşit o pastă elastică.
Am învelit pasta într-o folie şi am bagat-o la frigider. Se poate păstra zile întregi.
Pentru ca pasta mea de zahăr să aibă culoarea maro deschis am pus intr-o cană 2 linguri de ness şi 4 linguri de apă, am amestecat bine să se topească ness-ul şi am pus cele 4 linguri de ness foarte concentrat pe baia de aburi cu gelatina dar.....atenţie....am păstrat proporţiile (4 linguri de ness lichid şi 8 linguri de apă) pentru că eu am făcut cantitate dublă de pastă de zahăr.
Am învelit pasta într-o folie şi am bagat-o la frigider. Se poate păstra zile întregi.
Pentru ca pasta mea de zahăr să aibă culoarea maro deschis am pus intr-o cană 2 linguri de ness şi 4 linguri de apă, am amestecat bine să se topească ness-ul şi am pus cele 4 linguri de ness foarte concentrat pe baia de aburi cu gelatina dar.....atenţie....am păstrat proporţiile (4 linguri de ness lichid şi 8 linguri de apă) pentru că eu am făcut cantitate dublă de pastă de zahăr.
Aşa arăta pasta mea de zahăr:
După ce blaturile, crema
şi pasta de zahăr au fost gata , am făcut
un sirop dintr-o cană de
apă şi 3 linguri de zahăr pe care l-am fiert
10 minute iar
apoi l-am lăsat la răcit pentru a însiropa tortul.
Acestea fiind zise am
trecut la montarea "tablei de şah".
Am pus pe platou primul
blat, l-am însiropat, am pus gem de vişine
din belşug şi apoi
cremă.După ce am însiropat şi cel de-al doilea
blat, am pus crema, iar
peste cremă, vişine din vişinată.
După ce am pus şi al treilea blat, l-am acoperit bine cu cremă, am
întins o foaie din pasta de zahăr şi am acoperit tortul.
Gata tortul! Partea migăloasă abia acum urma să înceapă. Am luat
frumuşel o riglă şi o scobitoare şi am început sa fac patrăţele egale de cate 3
cm. Am topit cateva pătrăţele de ciocolată neagră şi cu pensulele baiatului meu
am început sa pictez o pătrăţică da şi una nu:)))
Pe margini am pus bombonele de ciocolată.
Pe margini am pus bombonele de ciocolată.
Într-un
final am terminat opera mea de artă! Tortul meu nu arăta chiar
de nota 20.....dar un 10 tot îi dădeam...
Tot
ce pot să spun e că a fost delicios iar dacă ar fi să o iau de la capăt aş
face-o cu mare drag, plus că, în mod sigur mi-ar lua mult mai puţin timp
să-l fac.
LA MULŢI ANI ,TATA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu