Torturi

      Tort cu ciocolată fără coacere

Ador prăjiturile şi torturile cu ciocolată,muuuultă ciocolată!Acest tort se prepară foarte uşor şi poate fi servit cu orice ocazie:zi de naştere, onomastică, sărbătorile  de Crăciun sau Paşte.
Nu mai staţi pe gânduri şi încercaţi-l!
Ingrediente pentru o tavă cu diam de 26 cm:
 
-pentru blat
250 gr biscuiti digestivi
150 gr unt
-pentru cremă
500 gr ciocolată cu lapte
500 ml smântână dulce pentru frişcă
-pentru glazură
1oo gr ciocolată neagră ( 70% cacao)
100 ml lapte
2 linguri smântână dulce
2 linguri zahăr pudră
1 lingură unt
-pentru ornat
fulgi de ciocolată albă


Mod de preparare:
Am folosit pentru acest tort o tavă cu inel detaşabil  cu diam de 26 cm.Am pus inelul pe platoul pe care am vrut să pun tortul şi a fost mult mai simplu.
Se sfărâmă biscuiţii apoi se topeşte untul la microunde şi se amestecă împreună cu biscuiţii.Se aşează în tava de tort apoi se pune în frigider.

Ciocolata cu lapte se rupe bucăţele,apoi 200 ml din smântâna dulce se pune  pe foc şi se ţine până la punctul de fiebere apoi se adaugă ciocolata şi se amestecă bine până ce aceasta din urmă se topeşte.

Se lasă amestecul să se răcească apoi se amestecă împreună cu cei 300 ml de smântână dulce dar,de această dată bătută ( se bate smântâna dulce apoi se încorporează amestecul răcit).
Se aşează crema peste blatul de tort apoi se introduce tava în frigider pentru 6-8 ore ( eu l-am lăsat peste noapte).
Ciocolata neagră se topeşte la microunde sau la bain-marie ( se pune într-un castron deasupra unei oale cu apă care fierbe).Într-un ibric se pun  laptele cu zahărul şi smântâna dulce şi se aduc la punctul de fierbere apoi se adaugă untul şi se amestecă bine.Se toarnă compoziţia peste ciocolata topită şi se amestecă până când ciocolata prinde luciu.Se pune glazura peste tort apoi se presară  fulgii de ciocolată albă şi gata tortul.



























Răcoritor şi bun!


































Spor la bucătărit!
Tort Foret Noire






















Luna aceasta am împlinit un an de când postez reţete pe  blog şi am sărbătorit cu un  delicios tort ce are ca ingredient principal vişinele.Îmi plac  la nebunie aceste fructe,  aşa că,  le-am folosit sub toate formele.
Sper să vă încânte reţeta mea!
 
Ingrediente:
 
-pentru blat ( tavă de 26 cm diametru )
8 ouă
8 linguri zahăr
6 linguri făină
2 linguri cacao
6 linguri ulei
 
-pentru sirop
3 -4 linguri zahăr şi 250 ml apă sau compot de vişine sau lichior de vişine
 
-pentru cremă
500 ml smântână pentru frişcă
4 linguri zahăr pudră vanilat sau tos
2 pliculeţe întăritor pentru frişcă
 
-alte ingrediente
½  borcan gem de vişine
15-20 vişine din vişinată sau compot de vişine
50 gr ciocolată pentru ornat

Mod de preparare:
 
Pentru prepararea blatului se separă albuşurile de gălbenuşuri iar acestea din urmă se amestecă împreună cu uleiul ca pentru maioneză. Albuşurile se bat spumă adăugând treptat zahărul.Se toarnă amestecul de gălbenuşuri peste spuma din albuşuri apoi se încorporează făina şi cacaoa amestecând uşor cu o lingură de jos în sus.Se pune aluatul obţinut în tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau hârtie de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau până trece testul scobitorii.După ce se răceşte,  blatul se taie în 3 părţi egale.
Pentru sirop puneţi pe foc 3-4 linguri zahăr cu 250 ml apă şi lăsaţi să fiarbă 10-15 minute sau dacă aveţi lichior de cireşe puteţi însiropa blatul cu acesta.
Smântâna dulce se bate cu 4 linguri zahăr adăugând şi 2 pliculeţe de întăritor pentru frişcă.
Se aşează prima foaie de blat pe un platou, se însiropează, se unge cu gem de vişine şi se pune 1/3 din cantitatea de frişcă.A doua foaie se pune  peste stratul de frişcă, se însiropează şi aceasta,  apoi se acoperă cu încă 1/3 din cantitatea de frişcă, iar deasupra se pun vişine din vişinată fără sâmburi şi eventual tăiate în două.Se adaugă  a treia foaie de blat, se acoperă cu frişca rămasă şi se ornează cu ciocolată rasă şi vişinele rămase.
Se pune tortul în frigider şi se serveşte rece!

Spor la bucătărit!

Tort cu cremă de ciocolată şi frişcă

Am ajuns şi la postarea cu numărul 100 iar  pentru a „sărbători”, am decis să postez un tort pe care îl ţin aici de foarte mult timp.
Acesta a fost tortul pe care l-am pregătit pentru piticul meu de Sf. Andrei şi, a cărui reţetă nu am reuşit să v-o împărtăşesc până acum.
Ceea ce îmi doresc  este: „ la mai multe şi din ce în ce mai gustoase”! Iar vouă , vă doresc să împărtăşiţi cu mine  bucuria şi plăcerea gătitului!
 
Ingrediente:
 
-pentru blat ( o tavă de 30/40 cm)
 
8 ouă
8 linguri zahăr tos
6 linguri ulei
6 linguri de făină
2 linguri de cacao
coaja de la o lămâie sau o portocală
 
-pentru crema de cacao
200 gr ciocolată cu lapte
350 ml smântână lichidă
50 gr unt
 
-pentru crema de frişcă
300 ml smântână lichidă
3-4 linguri zahăr pudră
2 pliculeţe întăritor frişcă

-pentru însiropat
1 compot de piersici
 
-pentru ornat
300 ml smântână lichidă
3-4 linguri zahăr pudră
2 pliculeţe întăritor frişcă

Mod de preparare:
 
Pentru prepararea blatului se separă gălbenuşurile de albuşuri iar cele din urmă se bat spumă cu mixerul adaugând treptat şi zahărul.Gălbenuşurile se amestecă împreună cu uleiul ca pentru maioneză apoi se încorporează în albuşurile spumă amestecând uşor cu o spatulă de jos în sus.La compoziţia obţinută se adaugă făina şi cacaoa procedând la fel ca şi cu gălbenuşurile (se amestecă uşor cu o spatulă de jos în sus).
Se unge o tavă de 30/40 cm cu ulei şi se tapetează cu făină sau hârtie de copt, se pune aluatul rezultat apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 minute sau până trece testul scobitorii.
Pentru a prepara crema de ciocolată se rupe ciocolata bucăţele,  se pune într-un castron adăugând şi untul iar smântâna lichidă se pune pe foc şi se lasă până ajunge la punctul de fierbere. Se toarnă smântâna peste ciocolată amestecând pănă ciocolata şi untul se topesc.Se pune compoziţia în frigider pentru 2 ore apoi se bate cu mixerul.Crema obţinută este ciocolatoasă şi delicioasă. J
Pentru cea de-a doua cremă se bate cu mixerul smântâna lichidă adăugând treptat zahărul şi pliculeţele de întăritor.În această cremă se pun şi bucăţele de piersică din compot.
La fel se procedează şi cu crema pentru ornat ( fără a adăuga piersici).
După ce blatul a fost scos din cuptor şi s-a răcit, se taie în 3 foi egale.Se însiropează prima foaie cu compot de piersici, se adaugă crema de ciocolată apoi se însiropează şi ce-a de-a doua foaie şi se acoperă  cu  frişca bătută şi amestecată cu  piersici din compot tocate mărunt. Se pune şi a treia foaie apoi se ornează tortul cu frişcă după bunul plac al fiecăruia.
Eu peste stratul de frişcă am ornat cu cocos colorat şi figurine din zahăr încercând să fac un peisaj ( broscuţele pe lac, în dreapta un copac,nori,soare). J
Tot ce pot să vă spun este că tortul a ieşit delicios şi cu siguranţă o să mai repet  această experienţă!

Spor la bucătărit!


   Tort  "Curcubeu"


























Astăzi este ziua surorii mele mai mici şi chiar dacă petrecerea a avut loc cu 2 săptămâni în urmă am decis să postez tortul chiar de ziua ei.
Ideea  preparării  unui astfel de tort mi-a venit  atunci când băieţelul meu m-a întrebat cu ce culori să facă curcubeul.După ce i-am explicat , m-a izbit gândul : „ce ar fi dacă aş face un astfel de  tort?”
M-am gândit cam cu ce aş putea să colorez foile şi cremele şi m-am apucat de treabă.
Prinsă  fiind cu prepararea tortului, am uitat să fac poze :)))


Ingrediente pentru cele 3  blaturi:
3 ouă
6 linguri zahăr tos
3 pliculeţe zahăr vanilat
3 căni lapte
1 plic praf de copt
21 linguri făină
10 mure
2 linguriţe bulion
câteva frunze de spanac
Ingrediente creme:
 
1 l smântână dulce (LaDorna 35%  grăsime)
12 linguri zahăr pudră
1 sticluţă esenţă de vanilie
4-5 linguri nucă de cocos albastră
1 picătură colorant alimentar galben
3-4 linguri nucă de cocos roşie
zmeură
1 sfeclă roşie
Pentru ornat:
fulgi de ciocolată albă şi neagră
bombonele colorate
Pentru sirop:
jumătate cană apă
2 linguri zahăr



Mod de preparare:
 
Blatul violet
Se amestecă  un ou cu 2 linguri zahăr, un pliculeţ de zahăr vanilat, jumătate cană  lapte, o linguriţă praf de copt, 7 linguri făină şi 5 linguri suc mure. Sucul de mure l-am obţinut din aproximativ 10 mure pe care le-am pisat cu furculiţa, apoi le-am pus într-un tifon şi le-am stors pur şi simplu. Compoziţia  am pus-o într-o  tavă  tapetată cu hartie de copt şi am bagat-o în cuptor pentru 15 minute.
Crema albastră
Se bat  250 ml smântână  dulce cu 3 linguri zahăr pudră  şi 2 picături esenţă  de vanilie.În frişca obţinută am pus 4-5 linguri nucă de cocos albastră.
Blatul verde
Se prepară exact ca  cel cu mure numai că în loc de suc de mure se pune suc de spanac şi se  adaugă  2 picături de esenţă de vanilie  ca să nu aibă blatul gust de spanac. Sucul de spanac l-am obţinut  din câteva frunze de spanac pe care le-am pus la blender şi apoi  le-am strecurat prin tifon.
Crema galbenă
Am bătut 250 ml smantana dulce cu 3 linguri de zahăr, 2 picături esenţă  de vanilie  şi o picătură colorant alimentar galben.
Blatul portocaliu
Acest blat se face  exact ca celelalte 2 dar în loc de suc de mure sau spanac se adaugă 2 linguriţe bulion.
Crema roşie
Cele  500 ml smântână rămase  se bat  cu 6 linguri zahăr vanilat, apoi se adaugă suc de zmeură obţinut din pasarea  zmeurei şi trecerea ei prin tifon .După aceste procedeu  crema mea  a ieşit roz.Nu m-am dat bătută şi am facut  suc de sfeclă roşie pe care l-am adaugat în frişcă dar tot nu a iesit roşie crema.Până la urmă am adăugat nucă de cocos roşie şi 2 picături esenţă de vanilie.

 
În final tortul a ieşit acoperit de o cremă roz iar crema de sub cea roz era puţin roşie.
Din jumătate de cană de apă şi 2 linguri de zahăr am făcut un sirop pe care l-am fiert  10 minute iar după ce s-a răcit am insiropat foile .
Am ornat  tortul cu fulgi de ciocolată albă şi neagră şi bombonele colorate.
Gustul  obţinut a fost unul de vanilie .


Când l-am tăiat s-a auzit un ....wow .Mi s-a parut interesantă ideea de a aduce la masă  un tort oarecare iar  când îl tai cremele şi blaturile să aibă mai multe culori.
Trebuie neaparat să incercaţi reţeta!























LA MULŢI ANI, SURIOARĂ!!


    Tort " Tablă de şah"

Săptămâna trecută a fost ziua de naştere a tatălui meu şi pentru că a împlinit o frumoasă vârstă   m-am gândit să-i fac un tort " altfel ". Nu mi-a fost deloc greu să-mi dau seama ce i-ar plăcea deoarece hobby-ul lui este şahul. Astfel, hotărârea a fost luată:  un tort „tablă de şah”.

Am muncit ceva la el, aproape o zi întreagă. A trebuit să fac două blaturi de tort  pentru că îmi trebuia un tort de dimensiune 30/30 cm iar tava  în care eu fac blaturi de tort are 20/30 cm.
De asemenea am făcut şi cantitate dublă de cremă şi pastă de zahăr.
Reţeta pe care o voi scrie în rândurile de mai jos este pentru un tort de 20/30 cm.

  Ingrediente blat:

8 ouă
8 linguri zahăr
7 linguri ulei
1 praf de copt
2 pliculeţe zahăr vanilat
6 linguri făină
2 linguri cacao


  Ingrediente cremă:

600 ml smântână dulce (LaDorna-grăsime 35%)
1ceaşcă zahăr pudră
2 linguri cacao
1 mână fulgi ciocolată
1 esenţă de  rom

Ingrediente pastă de zahăr:

1 pacheţel gelatină granule (10 gr)
1 lingură margarină
2 linguri miere
6 linguri apă
zahăr pudră cât cuprinde (400-500 gr)


Sirop pentru blat:
o cană cu apă
3 linguri zahăr


Alte ingrediente:

gem de vişine (am pus pe blatul de jos)

vişine din vişinată ( pe blatul din mijloc)

2 linguri de ness (în pasta de zahăr)

o ciocolată neagră (am vopsit pătrăţelele)


Pentru ornat pe margini:

bombonele de ciocolată

Modul de preparare al blatului:

Am amestecat gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat,am adăugat pe rând cele 7 linguri de ulei, apoi praful de copt.Albuşurile le-am bătut spumă şi le-am încorporat în amestecul de gălbenuşuri şi zahăr, apoi am adăugat pe rând cele 6 linguri de făină şi cele 2 linguri de cacao (cernute bineinţeles) fără să amestec circular, ci luând cu paleta de jos în sus compoziţia. Rezultatul final l-am pus in tava tapetată cu hârtie de copt şi am băgat tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.Când a trecut testul scobitorii a fost gata.

Crema a fost simplu de făcut: am bătut smântâna dulce cu o ceaşcă de zahăr, apoi am pus 2 linguri de cacao, fulgii de ciocolată şi esenţa de rom.


Prepararea pastei de zahăr:
Am pus apa şi gelatina pe baie de aburi  şi când s-a topit gelatina am adăugat mierea şi margarina . Am răsturnat compoziţia într-un castron în care pusesem 400 gr zahăr pudră omogenizând compoziţia, apoi am pus zahăr pudră pe blat şi am frământat bine până a ieşit o pastă elastică.
Am învelit pasta într-o folie şi am bagat-o la frigider. Se poate păstra zile întregi.

Pentru ca pasta mea de zahăr să aibă culoarea maro deschis am pus intr-o cană 2 linguri de ness şi 4 linguri de apă, am amestecat bine să se topească ness-ul şi am pus cele 4 linguri de ness foarte concentrat pe baia de aburi cu gelatina dar.....atenţie....am păstrat proporţiile (4 linguri de ness lichid şi 8 linguri de apă) pentru că eu am făcut cantitate dublă de pastă de zahăr.

Aşa arăta pasta mea de zahăr:


După ce blaturile, crema şi pasta de zahăr au fost gata , am făcut
un sirop dintr-o cană de apă şi 3 linguri de zahăr pe care l-am fiert
10 minute iar  apoi l-am lăsat la răcit pentru a însiropa tortul.
Acestea fiind zise am trecut la montarea "tablei de şah".
Am pus pe platou primul blat, l-am însiropat, am pus gem de vişine
din belşug şi apoi cremă.După ce am însiropat şi cel de-al doilea
blat, am pus crema, iar peste cremă, vişine din vişinată.


După ce am pus şi al treilea blat, l-am acoperit bine cu cremă, am
întins o foaie din pasta de zahăr şi am acoperit tortul.


 Gata tortul! Partea migăloasă abia acum urma să înceapă. Am luat frumuşel o riglă şi o scobitoare şi am început sa fac patrăţele egale de cate 3 cm. Am topit cateva pătrăţele de ciocolată neagră şi cu pensulele baiatului meu am început sa pictez o pătrăţică da şi una nu:)))
 
 Pe margini am pus bombonele de ciocolată.      
                                       
Într-un final am terminat opera mea de artă! Tortul meu nu arăta chiar de nota 20.....dar un 10 tot îi dădeam...
 
Tot ce pot să spun e că a fost delicios iar dacă ar fi să o iau de la capăt aş face-o cu mare drag, plus că, în mod sigur mi-ar lua mult mai puţin timp să-l fac.




LA MULŢI ANI ,TATA!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu